Dyrlæger er glade for gråvejr

6. juli 2018

Himlen var grå hele horisonten rundt, da Landsskuet i Herning åbnede i morges; og det var ganske glimrende. Det mener i hvert fald dyrlægerne i kæden Dyrlæger & Ko, som er vagtdyrlæger under Landsskuet.

– Når vejret er lidt halvkøligt, bliver dyrenes ikke så let stressede, og de er i det hele tage bedre tilpas, forklarer Dyrlæger & Ko’s kædechef Dan Borup Jørgensen.

På vagt dag og nat
Lige fra de første dyr begyndte at ankomme tirsdag, og til de sidste tager hjem lørdag aften, holder de vagthavende dyrlæger øje med, at alt er sundhedsmæssigt, som det skal være på Landsskuet; og de behandler eventuelle skader og akutte sygdomme med det samme.
– Vi havde i alt otte dyrlæger på arbejde under indsyningen. Her tjekkede de hvert eneste af de 2500 dyr, som er ankommet til dyrskuepladsen i Herning. Og frem til skuet lukker og slukker lørdag, har vi fire dyrlæger boende på pladsen. Dag og nat er de skiftevis på vagt to og to, fortæller Dyrlæger & Ko’s kædechef Dan Borup Jørgensen.

Går runde to gange dagligt
Udover at behandle akutte tilfælde fungerer de vagthavende dyrlæger også som embedsdyrlæger under Landsskuet. Det indebærer blandt andet, at de to gange dagligt tager en runde i alle staldene og ser til, at alle udstillede dyr har adgang til vand og tilstrækkeligt foder, og at dyrevelfærden i det hele taget er i orden.
– Det plejer der nu aldrig at være nogen problemer med, og det regner jeg bestemt heller ikke med, at der vil være i år, siger Dan Borup Jørgensen

Seneste nyheder

Få en samarbejdspartner, der ved noget om kvæg

Vi samarbejder gerne med kvægbrugsrådgivere, økonomikonsulenter, banker, fonde m.fl.

Hent brochuren

Hvorfor vælge Dyrlæger&Ko som besætningsdyrlæger?

1.600 besætninger tager ikke fejl: Vi tilbyder sundhedsrådgivning i absolut verdensklasse

Hent brochuren

Et stærkt netværk, der dækker hele landet

Dyrlæger&Ko er det rigtige valg for landmanden, der ved, at sunde køer er vejen til sund økonomi

Hent brochure