For dyrlægestuderende

Hjælper unge talenter frem

Er du i gang med, eller overvejer at begynde på, dyrlægestudiet?

Så skal du vide at Dyrlæger & Ko kan hjælpe dig med at komme i praktik i løbet af studiet.
Både i starten, hvor du kan snuse til livet som kvægdyrlæge, og senere i studiet, når du skal i planlagt praktikforløb.

Og Dyrlæger & Ko dækker tilmed også dine omkostninger til transport (max. togbillet på 2. klasse) og ophold (max. 500kr/dag) forbundet med et praktikophold

Vil du i praktik hos os, så er det endda også nemt – du ringer/skriver blot til vores kædechef, angiver hvor i landet du vil foretrække at komme i praktik, og så vender vi tilbage.

Læs her beretningen om da Kirsten Virklund midt 2021 var i praktik i en af D&Ko’s medlemspraksis:

“Jeg er dyrlægestuderende og har gennem Dyrlæger & Ko været i 4 dages praktik hos Vendsyssel Landdyrlæger, og det har været et rigtig godt ophold. Alle dyrlægerne var rigtig imødekommende og gode til at inddrage mig i diagnosticering og behandling af patienterne.

Det har været lærerigt at se hvilke patienter, man kommer ud til i praksis, og hvordan hverdagen er for en dyrlæge i stordyrspraksis. Jeg har blandt andet været med ude til en ko med behov for fødselshjælp, hvor kalven var død og alle teknikker måtte i brug for at få den ud. Derudover har jeg været med ude til goldbehandling, yverbetændelse, mælkefeber, klovbyld og lungebetændelse. Det har været rigtig fedt at se nogle af de almindelige sygdomme, som vi ikke ser inde på skolen. Den ene dag fik jeg lov til at køre med i vagten, hvor vi blandt andet var ude til en hest med kolik, samt flere køer med mælkefeber. Derudover var jeg med på et par sundhedsrådgivningsbesøg, hvilket var interessant at se hvordan det foregår.

Jeg var så heldig at få lov til at bo hos en af dyrlægerne, så jeg ikke skulle tænke på overnatning eller transport til og fra kontoret. Jeg oplevede også, at dyrlægerne gjorde meget for at tilpasse deres arbejdsdag, så jeg kunne nå med ud til så mange besøg som muligt, og de gjorde meget for at sørge for, at jeg var med til de mest interessante ting.

Jeg kan helt klart anbefale andre at tage i praktik hos Vendsyssel Landdyrlæger. Jeg vil selv gerne i praktik hos dem igen en anden gang. Dyrlæger & Ko har været super gode til at hjælpe med at finde et praktiksted, så hiv fat i dem, hvis du har den mindste interesse i at se hverdagen for en kvægdyrlæge.”

Din uddannelse fortsætter hos os

En Dyrlæger & Ko praksis er kendetegnet ved at tilbyde målrettet efteruddannelse.
Derfor forventer vi af dig, at du er klar på at videreudvikle dig. Og du kan forvente af os, at vi skaber rammerne for personlig og faglig udvikling.

Når du er ansat i en Dyrlæger & Ko praksis, har du adgang til vel nok landets bedste uddannelsesforløb for nyansatte kvægdyrlæger – vi kalder det Talent1 forløbet.

I Talent1 skal du gennem et opstartskursus samt 5 faglige kurser, som alle er en blanding af teori og nyeste viden på området, men især også med praktisk undervisning i kvægbesætninger.

Med Dyrlæger & Ko’s Talent1 uddannelsesforløb, har du som ung dyrlæge en enestående mulighed for at sætte fart på din faglige og personlige udvikling som kvægdyrlæge.

Læs mere om Talent1 kursusforløbet

En del af noget større

Med din ansættelse i en Dyrlæger & Ko praksis, er du samtidig blevet en del af vores faglige fællesskab; Dyrlæger & Ko.

I Dyrlæger & Ko udvikler vi i fællesskab uddannelse, kurser og analyseværktøjer, alt sammen noget du vil møde i din hverdag i praksis.

Igennem Dyrlæger & Ko sikrer vi de bedst tænkelige arbejdsvilkår og udviklingsmuligheder for kvægdyrlæger, ikke mindst takket være erfaringsudveksling og tæt dagligt samarbejde
mellem de enkelte praksis. Fordi vi er mange sammen, har vi kræfterne til at udvikle os både fagligt, socialt og forretningsmæssigt i takt med at vores kunder også vokser i størrelse og professionalisme. Gevinsten kommer både os selv, vores kunder og kvægbranchen som helhed til gavn.

Få en samarbejdspartner, der ved noget om kvæg

Vi samarbejder gerne med kvægbrugsrådgivere, økonomikonsulenter, banker, fonde m.fl.

Hent brochuren

Hvorfor vælge Dyrlæger&Ko som besætningsdyrlæger?

1.600 besætninger tager ikke fejl: Vi tilbyder sundhedsrådgivning i absolut verdensklasse

Hent brochuren

Et stærkt netværk, der dækker hele landet

Dyrlæger&Ko er det rigtige valg for landmanden, der ved, at sunde køer er vejen til sund økonomi

Hent brochure